Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Εισαγωγή στην Κηπουρική

    Κήπος!!!Πολλοί ακούνε την λέξη κήπος και τρομάζουν. Πίος είναι ο λόγος που τρομάζουν όμως ;
Ο λόγος πού τρομάζουν είναι γιατί το να κανείς ένα όμορφο κήπο χρειάζεται πολύ δουλειά και κόπο. Γιατί όμως χριζόμαστε τόσο  πολύ δουλειά ; Χρειάζεται όντως πολύ δουλειά για τον λόγο ότι  έχει ξεχορτάριασμα και κλάδεμα ανά τακτά χρονικά   διαστήματα  .

     Ο κήπος είναι ένα κομμάτι γης στο οποίο καλλιεργούμε φυτά ή δέντρα . Κάθε ιδιοκτήτης θέλει να έχει ένα όμορφο κήπο στο σπίτι του , πόλοι λένε πως μόνο κηπουρικοί μπορούν να κάνουν ωραίους  κήπους.  αυτό  είναι  μεγάλο  λάθος  γιατί και ένα ερασιτέχνης που αφιερώνει  λίγο από το χρόνο του στην περιποίηση του κήπου του, πιστέψτε με μπορεί να κάνει ένα αρκετά όμορφο κήπο .

     Τώρα λυπών ας δούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να φτιάξετε ένα όμορφο κήπο. Tο κυριότερο συστατικό για να φτιάξεις ένα κήπο όπως είπαμε πιο πάνω  είναι να έχεις διάθεση και όρεξη για δουλειά . Aν έχεις αυτά τα δύο τότε να είσαι σίγουρος πως οι κόποι σου θα ανταμειφθούν αργά η γρήγορα με το να αποκτήσεις ένα αξιοθαύμαστο κήπο .

     Ο όμορφος κήπος δεν βασίζετε μόνο στα φυτά και στα δέντρα αλλά και στις όμορφες πέτρες που βάζουμε και στα μονοπατάκια που δημιουργούμε. Σίγουρα η απορία σας θα είναι πως μπορίτε να κάντε μονοπατάκια από μόνοι σας ? Αυτό είναι σίγουρα ένα αρκετά δύσκολο θέμα αλλά όχι και ακατόρθωτο.  Αυτά τα μονοπατάκια μπορείτε να τα κάνετε πιο εύκολα με ετιμά μονοπατάκια που βρίσκοντε στην αγορά ή με τον δύσκολο τρόπο να κάνετε οι ίδιοι αυτά τα μονοπατάκια με πετρά και τσιμέντο . 

     Πιο κάτω μπορείτε να δείτε ορισμένες φωτογραφίες με αρκετά ωραίους κήπους που μπορούν να σας δώσουν ιδέες. Αυτό που πραγματικά έχει όμως σημασία είναι να βάλετε την φαντασία σας  να δούλεψη και επίσης να υλοποιήσετε κάτι το όπιο να είναι πόλη κοντά στην δικιά σας φαντασία φυσικά στον δικό σας κήπο .


εδώ δώστε προσοχή στο μονοπατάκι 

κοιτάξτε τι πράγματα μπορεί να κάνει η φαντασία

ακόμα ένα ωραιότατο δημιούργημα της φαντασίας 


:)


Αυτό είναι αρκετά δύσκολο δημιούργημα :)

αυτό είναι ένα παράδειγμα χρησιμοποίησης σιντριβανιών 

1 σχόλιο: